Σελίδες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ κ. ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ


Πενταμελής αντιπροσωπεία του συλλόγου μας συναντήθηκε χθες με κ. Πεχλιβανίδη, κ. Σειραδάκη και κα Φλώρου, οι οποίοι μας μετέφεραν την επίσημη θέση της Τράπεζας η οποία έχει ως εξής:

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στην Κύπρο θα ισχύσουν και για τους Έλληνες κατόχους μετατρέψιμων ομολογιών. Από τη συζήτηση που έγινε προέκυψε ως αναπόφευκτη η μετατροπή των ΜΑΕΚ σε μετοχές και το μόνο που η Τράπεζα Κύπρου έχει προτείνει είναι τρόπους μείωσης της απώλειας του κεφαλαίου που θα υποστούμε, χωρίς ακόμη κι αυτοί να μπορούν επισήμως να ανακοινωθούν, καθώς χρήζουν της έγκρισης των μετόχων της τράπεζας και της τρόικας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας μας μετέφεραν την αποφασιστικότητα των παθόντων για τη διεκδίκηση του κεφαλαίου τους μέσω της δικαστικής οδού, καθώς δεν κρίνουν σε καμία περίπτωση ικανοποιητικές τις προτάσεις της τράπεζας.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΧΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ) ΜΕ κ. ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ


Έγινε αποδεκτό το αίτημα του συλλόγου μας για συνάντηση με ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου. 
Την Τρίτη 26.02.2013 τριμελής επιτροπή του συλλόγου μας θα συναντηθεί με τον πρώτο Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κ. Γιάννη Πεχλιβανίδη με στόχο να λάβει επίσημες απαντήσεις από την τράπεζα για το θέμα που μας αφορά εν όψει και της επικείμενης κατάθεσης των αγωγών μας.

Θα υπάρξει επίσημη σχετική ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας.


Σημείωση: Τυχόν αναβολή της συνάντησης προφανώς θα οφείλεται στην τράπεζα .

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10.2.2013 η συνάντηση για την ενημέρωση των κατόχων μετατρέψιμων αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου. Ο σύλλογος μάλιστα ενισχύθηκε και με νέα μέλη από όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι παρέστησαν κάτοχοι από Αθήνα, Καλαμάτα, Πάτρα, Αγρίνιο, Λιβαδειά, Βόλο, Τρίκαλα, Γρεβενά, Μύκονο και Κρήτη
 
Οι δικηγόροι κα. Καούρη και κ. Κοσμόπουλος ανέπτυξαν τη νομική βάση για την αποζημίωση των κατόχων μέσω των ελληνικών δικαστηρίων.
 
Όλοι διατράνωσαν την επιθυμία τους για τη διεκδίκηση των χρημάτων τους και η κατάθεση των αγωγών είναι πλέον το επόμενο στάδιο.
 
Για άλλη μια φορά οι ιστορίες των ζημιωθέντων κατόχων συγκλόνισαν, καθώς οι κόποι μιας ζωής εξανεμίστηκαν

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για συνάντηση κατόχων ΜΑΕΚ


Σας ενημερώνουμε ότι η συνάντηση των κατόχων ΜΑΕΚ, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ., στο ξενοδοχείο Alexandros, οδός Τιμολέοντος Βάσσου 8, Αθήνα.
 
Θα υπάρξει ενημέρωση από τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου Κατόχων ΜΑΕΚ και θα συζητηθούν θέματα ενδιαφέροντος μας. 

Η οδός Τιμολέοντος Βάσσου είναι πλησίον της πλατείας Μαβίλη, κάθετος στην οδό Δημητρίου Σούτσου. Ο κοντινότερος σταθμός Μετρό είναι ο σταθμός των Αμπελοκήπων. Με το που θα βγείτε από το σταθμό θα προχωρήσετε στη Δημ. Σούτσου προς Μαβίλη και θα συναντήσετε την Τιμολέοντος Βάσσου στο δεξί σας χέρι. Για όσους γνωρίζουν, η Τιμολέοντος Βάσσου είναι η οδός στην οποία βρίσκεται το Κτηματολόγιο. Ιδού και ο σχετικός χάρτης: